DOMOV

DALMATOUR 2019

 Tura poteka po otoku Pašman in Ugljan. Termin:  od 27. do 29. Septembra 2019

V petek se bomo podali na pot  ob 14. uri iz Ruš in 14.30 uri iz Maribora. Po naložitvi koles in opreme na prikolico (zmore 16 koles), bomo z kombijema krenili proti Dalmaciji in prispeli na cilj v Kraj na otoku Pašman ob 20. uri. Sledi namestitev v apartmaje neposredno ob obali, kjer nas čaka  večerja.

V soboto, naslednji dan po zajtrku ob 8.00 uri vsi na kolo proti  Tkonu, od koder sledi vzpon na vrh otoka Pašman, kjer po makadamski cesti prekolesarimo celoten otok ob uživanju panoramskega pogleda na eni strani na Kornate, na drugi pa na Pašmanski kanal in Valebit. Med potjo se bomo ustavili na razgledni točki Štraža, Veliki Bokolj in cerkvici Gospa od Loreta.  Na koncu otoka po spustu v Ždrelac se ustavimo na mostu, ki povezuje otoka Pašman in Ugljan. Za povratek smo izbrali lahkotno vožnjo ob obali skozi številne vasice na neprometnih obalnih cestah in kolesarskih poteh. Kraj za počitek in malico bo v starem Ždrelcu, kjer se lahko tudi okopamo v morju. Po počitku nadaljujemo s povratkom in zaključimo v Kraju, kjer nas čaka večerja.

V nedeljo (neobvezno) bomo osvojili najvišji vrh otoka Ugljan, trdnjava Sv. Mihovil 288 nmv, ki je med planinci in kolesarji zelo priljubljena izletniška točka. Z odhodom ob 8.00 uri se bomo po glavni cesti podali proti Preku na otoku Ugljan osvojili omenjen vrh, si napasli oči z razgledi, naredili še kakšno fotografijo, se spustili proti morju in se ob obali vrnili nazaj v Kraj, kjer naš čaka kosilo in povratek domov.

Skupno bomo prekolesarili 110km, lahko pa izberete le sobotni del in uživate v nedeljo na plaži.

Plačilo avansa v znesku 60,00 Eur na račun; Nova KBM SI56 0451 5000 2930 296

INFO in prijave;   041/644-932     Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.    www.nlp-sport.si

https://www.youtube.com/watch?v=1jebWRpbMCU&feature=youtu.be

 

 

 

 

KOLESARSKI NOČNI VZPON NA POHORJE

 

Kolesarski nočni vzpon na Pohorje s pridihom kulinarike – CULINARY NIGHT RIDE v organizaciji ŠD NLP , SB SHOP in LUKAS BIKES

Start 5.10.2019 ob 18. uri v Športnem parku v Rušah.

Po zaužitju zadostne količine Sašinih zvitkov na startu in ogrevalni vožnji skozi Ruše bomo pričeli s vzponom pri kmetijski zadrugi in nadaljevali po asfaltni cesti do Zrnecove hruške, kjer bomo po makadamu nadaljevali proti Pehtranovi potici na Grizoldovi domačiji. Po krajšem postanku nadaljujemo proti pragozdu Šumik, kjer zavijemo levo po cesti proti koči Cojzerica  in končamo 15 km vzpona. Po Vroči gobovi juhi se spustimo proti Martnici, kjer je zaključek KULINARIČNEGA NOČNEGA VZPONA in nas čaka Tradicionalna svinjska krača.

Z nami bo spremljevalno vozilo (kombi), za morebitne nevšečnosti na poti in da bo spust v dolino za tiste, ki bodo želeli, VARNEJŠI. Skupna dolžina ture je slabih 30 kilometrov.

Vse dodatne informacije dobite na;

  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.       Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.        Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. Zaradi naročila hrane so pred prijave OBVEZNE do 4.10.2019 (tudi vegeterjanski meni)

-    Obvezna oprema;   kolo, čelada, luč, bidon, topla oblačila in dobra volja.

-    Plačilo startnine 20 € je na startu.

 

 

 

 

 Merjasec enduro Ruše

 

https://www.youtube.com/watch?v=eoUP1mxupMQ

 

 

 

 

 

Plavanje

Pikniki

 

Rojstni dan na bazenu