TURE

 DALMATOUR 2018
 
Tura poteka po otoku Pašman in Ugljan.

 

1. termin; od 14. do 16. September 2018

2. termin; od 21. do 23. September 2018

 

V petek se bomo podali na pot  ob 14. uri iz Ruš in 14.30 uri iz Maribora. Po naložitvi koles in opreme na prikolico (zmore 16 koles), bomo z kombijema krenili proti Dalmaciji in prispeli na cilj v Kraj na otoku Pašman ob 20. uri. Sledi namestitev v apartmaje neposredno ob obali, kjer nas čaka  večerja.

 

V soboto, naslednji dan po zajtrku ob 8.00 uri vsi na kolo proti  Tkonu, od koder sledi vzpon na vrh otoka Pašman, kjer po makadamski cesti prekolesarimo celoten otok ob uživanju panoramskega pogleda na eni strani na Kornate, na drugi pa na Pašmanski kanal in Valebit. Med potjo se bomo ustavili na razgledni točki Štraža, Veliki Bokolj in cerkvici Gospa od Loreta.  Na koncu otoka po spustu v Ždrelac se ustavimo na mostu, ki povezuje otoka Pašman in Ugljan. Za povratek smo izbrali lahkotno vožnjo ob obali skozi številne vasice na neprometnih obalnih cestah in kolesarskih poteh. Kraj za počitek in malico bo v starem Ždrelcu, kjer se lahko tudi okopamo v morju. Po počitku nadaljujemo s povratkom in zaključimo v Kraju, kjer nas čaka večerja.

 

V nedeljo (neobvezno) bomo osvojili najvišji vrh otoka Ugljan, trdnjava Sv. Mihovil 288 nmv, ki je med planinci in kolesarji zelo priljubljena izletniška točka. Z odhodom ob 8.00 uri se bomo po glavni cesti podali proti Preku na otoku Ugljan osvojili omenjen vrh, si napasli oči z razgledi, naredili še kakšno fotografijo, se spustili proti morju in se ob obali vrnili nazaj v Kraj, kjer naš čaka kosilo in povratek domov.

 

Skupno bomo prekolesarili 110km, lahko pa izberete le sobotni del in uživate v nedeljo na plaži.

 

 

 

 

 

 

 

Nočni kolesarski vzpon na Pohorje 

 

 

 

 

 

ŠD NLP , SB SHOP in LUKAS BIKES  29.9.2018,  organizirajo Kolesarski nočni vzpon na Pohorje – NIGHT RIDE. 

 

Start ob 18. uri v Športnem parku v Rušah.

 

Tokrat malo drugače; dobimo se v Športnem parku v Rušah, kjer je veliko parkirišče, start ob 18. uri in zaključek na koči Šumik.

 

Po ogrevalni vožnji skozi Ruše bomo pričeli s vzponom pri kmetijski zadrugi in nadaljevali po asfaltni cesti do Zrncove hruške, kjer bomo po makadamu nadaljevali proti pragozdu in koči Šumik.. Med dobrih 17 km vožnje bomo imeli 2 okrepčilni postaji in servisno spremstvo. Zaključek NOČNEGA VZPONA bo na koči Šumik, kjer nas čaka pogostitev in zabava.

 

Z nami bosta 2 kombija in prikolica za prevoz koles, da bo spust v dolino za tiste, ki bodo želeli, VARNEJŠI.

 

Vse dodatne informacije dobite na   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.     Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.     Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. <!-- document.write('</'); document.write('span>'); //--> Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. Zaradi naročila hrane so pred prijave OBVEZNE do 28.9.2018

 

-    Obvezna oprema;   kolo, čelada, luč, bidon, topla oblačila in dobra volja.

 

-    Plačilo startnine 15 € je na startu.

 

 

 

ČEŠKA - RYCHLEBSKE STEZKY  2017

 

 

Termin:  od 31. avgust do 3. september 2017

 

Odhod  iz Ruš v četrtek ob 4.00 (hotel Veter) in 4.30 uri iz Maribora (Rutar). Po naložitvi koles in opreme na prikolico (zmore 16 koles), se bomo podali na pot proti Češki. Po prihodu na cilj (okoli poldneva) se bomo namestili v hotelu Černa voda v neposredni bližini trail parka.

 

http://www.hotelcernavoda.rychleby.cz/

 

Najbolj zagreti si bomo lahko že prvi dan privoščili popoldansko avanturo po lažjih ali težjih poteh.Rychlebské stezky je mreža poti, ki so posebej urejene za prijetno vožnjo z gorskimi kolesi v tesnem stiku z naravo, kjer lahko najdemo tako stare kamnite poti, kot tudi sodobne flow poti. Zgrajene so kot krog zaprtih poti, ki omogočajo kolesarjem potepuške in proste izkušnje. Vse poti se začnejo in končajo v vasi Černá Voda, kjer je tudi informacijski center, kjer zagotavljajo servisne in gostinske storitve. Tako bomo do sobotnega večera prevozili večino trailov vsaj enkrat, in se zadnji nedeljski dan podali proti domu, kjer se bomo še ustavili na bližnjem trail parku Lipovske stezky in preizkusili še te.

 

http://www.rychlebytrails.eu/en/

 

 

Obvezna oprema; BIKE in dobra volja

Število 16 oseb je omejeno, zato so PREDPRIJAVE obvezne

 

Cena; 130 €

 

Plačilo avansa v znesku 60,00 Eur je obvezno in se nakaže na račun; Nova KBM SI56 0451 5000 2930 296, ŠD NLP, Trg vstaje 4, 2342 Ruše . Plačilo avansa se nakaže do najkasneje  20. avgust.

 

Dodatni INFO in prijave;   041/644-932     Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.     www.nlp-sport.si

 

 

 

MTB TRAIL – POHORJE  2017  Kope - Areh

 

Zbor v soboto 9. september 2017 ob 7.00 uri pred trgovino SB SHOP v  Mariboru in ob 7.30 uri v Športnem parku v Rušah. Sledi prevoz z avtobusom do Grmovškovega doma na Kopah, od koder startamo ob 9. uri.

60 km dolga tradicionalna tura traja 6 do 7 ur počasne vožnje, nekaj hoje in vključuje kar nekaj postojank.

 

Nekaj besed o progi:

Start pri Grmovškovem domu na višini 1377 nmv. Sledi vzpon proti Črnemu vrhu (najvišja točka Pohorja 1543,5 nmv) od koder se spustimo proti Ribniški koči, kjer nas čaka prva postojanka in izdelek iz borovnic. Pot nadaljujemo s super spustom do prevala Šiklarica, kjer bomo razjahali kolesa (15 min. hoje). Nadaljujemo proti Lovrenškim jezerom, kjer si privoščimo nekaj časa za počitek in ogled jezer. Sledi lahkotna vožnja po čudoviti pokrajini mimo spodnje postaje Mašin žage (pod Roglo), do koče na Pesku, kjer si bomo privoščili gobovo juho z ajdovimi žganci. Z ne prepolnimi želodci nadaljujemo pot po makadamski poti preko Klopnega vrha proti koči na Šumiku, kjer si naberemo moči za zadnji ne prezahteven vzpon proti Arehu (1250 nmv). Zaključimo seveda z žarom na terasi pod hotelom Areh, kjer si še povrnemo  izgubljene tekočine in se spustimo v dolino.

Cena 25 €

 

INFO in prijave; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 041/644932 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 041/840830

 

 

Plavanje

Pikniki

 

Rojstni dan na bazenu