TEKMOVANJA

 

 

KOLESARSKI VZPON NA AREH

 

 

V okviru Športnega vikenda Ruš in Pokala vzponov z gorskimi kolesi

 

 

Dne 16. junij 2018 ob 10.00 uri bo potekal Kolesarski vzpon na Areh s startom izpred Kmetijske zadruge Ruše. Zbor je na dvorišču kmetijske zadruge Ruše (Trg vstaje 4) od 9.00 do 10.00 ure,  kjer vsak udeleženec izpolni prijavnico in podpiše izjavo o upoštevanju cestno prometnih predpisov in uporabo zaščitne čelade.

 

Kolesarje bosta spremljala 2 vozila (kombija), pred prvim in za zadnji kolesarjem, katera bosta opremljena z oranžno rotacijsko lučjo.

 

13 km dolga srednje zahtevna pot poteka delno po asfaltni in delno po makadamski cesti in poteka mimo odcepa za Dobnikov križ, mimo odcepa za Šarhovo kmetijo do Zrncove hruške. Nadaljujemo proti Martnici, mimo Ciproševaga odcepa, preko Apnice do Glažute. Od tam pa po cesti katera vijugasto prečka smučišče Ruška, po kateri prispemo na cilj pod hotelom Areh.

 

Podelitev priznanj in žrebanje nagrad bo na cilju v Ski&Bike Bajti na Arehu.

 

Višinska razlika od starta do cilja je 940 n.m.v.

 

Pot bo označena z lesenimi  tablami na katerih bo označena smer poti in bodo postavljene na vidnih mestih. Popolne ali delne cestne zapore ni, zato morajo kolesarji upoštevati cestno prometne predpise.

 

PRIJAVNINE NI (lahko pa je prostovoljni prispevek)!!!  

 

INFO in prijave; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 041/644932

 


 

 

IMG_3553.jpg                        MERJASEC ENDURO RUŠE  17.6.2018

 

                        Razpis: http://www.sloenduro.com/merjasec-enduro-ruse/

                                                                                                       

 


V nedeljo 17. 6. 2018 nas čaka spektakel imenovan Merjasec enduro Ruše, ki je novejša oblika gorsko kolesarske dirke, kjer se tekmovalci spustijo in vozijo na čas, vzpone pa morajo premagati v določenem časovnem limitu. Je oblika etapne dirke, kjer zmaga tekmovalec z najnižjim časovnim seštevkom. Gre za množično obliko endura, saj so vse etape v enem dnevu, kar pritegne tudi večjo množici ljudi. Mednarodnega tekmovanja se bo predvidoma udeležilo več kot 100 tekmovalcev, tudi iz vseh 4 sosednjih držav. Start dirke je ob 13. uri na smučišču Pisker na Arehu. Tekmovanje bo potekalo na treh različnih trasah na relaciji od Areha do Ruš. Gledalci in navijači si bodo lahko ogledali tekmovanje med drugim tudi pri gostinskih objektih z vso ponudbo, saj je start izpred Ski&bike bajte in poteka mimo terase Cojzarice na smučišču Pisker in se konča na letnem odru, oziroma v Športnem parku Ruše.

Program tekmovanja

8.00 – 10.00: Registracije in prevzem štartnih številk v Športnem parku Ruše

8.00 - 10.00: Prosti trening

10.30: »shuttle« ali prevoz kolesarjev od Ruš do Glažute

13.00: Predviden štart prve etape

16.30: Predviden prihod zadnjega tekmovalca v cilj

17.00: Razglasitev rezultatov in podelitev nagrad v Športnem parku Ruše

Plavanje

Pikniki

 

Rojstni dan na bazenu