POLETJE - REZULTATI

 

Merjasci drugič na kolesih med Arehom in Rušami

 

17. in 18. junija 2017 smo NLP-jevci, Lukas bikes in MTB Ruše organizirali dvodnevno prireditev imenovano Merjasec vikend. Ta je vključeval sobotni trening enduro 4Fun dirke,  kolesarski vzpon rekreativcev na Areh, tekmovanje v pumpanju koles na pump tracku  in najpomembnejšo nedeljsko Merjasec dirko iz Areha do Ruš.

 

Soboto smo pričeli z že tradicionalnim vzponom kolesarjev rekreativcev na Areh, sledili so »shutli« in treningi za nedeljsko Merjasec dirko.

 

Osrednje dogajanje je bilo  v Športnem parku Ruše, kjer so se tekmovalci zbrali za odhod na trening in ogled tras, katere so bile prehodno primerno označene in zavarovane. Po vrnitvi z ogleda v popoldanskem času,  je sledilo tekmovanje v pumpanju koles na našem ruškem pump tracku.

 

Nedeljo smo začeli s prijavami tekmovalcev katerih se je zbralo 71. Ob enajsti uri smo z štirimi vozili in posebnimi prikolicami prepeljali vse tekmovalce do Glažute, od koder so se kolesarji podali na start, ki je bil na Arehu. Po ogrevanju v »skills« parku pri Ski&bike bajti, smo ob 13 uri pričeli tekmovanje. Po treh etapah ali hitrostnih preizkušnjah po Pohorskih gozdovih, so se kolesarji na zadovoljstvo vseh nas, nepoškodovani vrnili v Športni park Ruše. Sledila je pogostitev, razglasitev rezultatov in podelitev priznanj in nagrad.

 

Kot tretjo letošnjo dirko serije 4Fun, je dobil specialist za serijo 4Fun Peter Mlinar (KK Črn trn). Pero je bil v seštevku treh etap za stotinko manj kot 4 sekunde hitrejši od drugo uvrščenega Avstrijca Petra Mihalkovitsa (Radwelt MK/Nakita), tretji je bil Mariborčan Boštjan Pisanec z dobrimi 11 sekundami zaostanka.

Korošec je dobil prvo hitrostno preizkušnjo pred Pisancem in Mihalkovitsem, nato pa je le še branil prednost. Najdaljšo drugo je dobil Mihalkovits pred Mlinarjem in Pisancem, v tretji pa sta na vrh skočila spustaš
Matic Kokelj (Wolf Racing Team) na prvo ter Kolumbijec Camilo Sanchez na drugo mesto, z majhnimi zaostanki so sledili Mihalkovits, Mlinar in Pisanec.

 

Med ženskami je zmagala Avstrijka Theresia Kellermayr (Velochicks.at) pred Italijanko Eli Cos (ASD Maglia nera) in rojakinjo Marlene Miesebner.

Pisanec je bil tudi najhitrejši v kategoriji hobi pred someščanom
Alenom Šumandlom in Avstrijcem Stefanom Strohmayerjem. Med mladinci je zmagal Kokelj pred Avstrijcem Filipom Freudenbergom (Radlager) in Enejem Podlipnikom (Rajd Funsports). Najhitrejši v kategoriji master 1 je bil Sanchez pred Urošem Jeričem (MTB Trbovlje) in Philippom Podbrecnikom (Giant Stattegg), pri master 2 pa Grega Nagode (Energijateam.com) pred Michaelom Strohmayerjem in Matthiasom Lenzom (Radlager).

 

Plavanje

Pikniki

 

Rojstni dan na bazenu