NOVICE

DALMATOUR 2018
 

Tura poteka po otoku Pašman in Ugljan.

 

1. termin; od 14. do 16. September 2018

 

2. termin; od 21 do 23. September 2018

V petek se bomo podali na pot  ob 14. uri iz Ruš in 14.30 uri iz Maribora. Po naložitvi koles in opreme na prikolico (zmore 16 koles), bomo z kombijema krenili proti Dalmaciji in prispeli na cilj v Kraj na otoku Pašman ob 20. uri. Sledi namestitev v apartmaje neposredno ob obali, kjer nas čaka  večerja.

 

 

 

V soboto, naslednji dan po zajtrku ob 8.00 uri vsi na kolo proti  Tkonu, od koder sledi vzpon na vrh otoka Pašman, kjer po makadamski cesti prekolesarimo celoten otok ob uživanju panoramskega pogleda na eni strani na Kornate, na drugi pa na Pašmanski kanal in Valebit. Med potjo se bomo ustavili na razgledni točki Štraža, Veliki Bokolj in cerkvici Gospa od Loreta.  Na koncu otoka po spustu v Ždrelac se ustavimo na mostu, ki povezuje otoka Pašman in Ugljan. Za povratek smo izbrali lahkotno vožnjo ob obali skozi številne vasice na neprometnih obalnih cestah in kolesarskih poteh. Kraj za počitek in malico bo v starem Ždrelcu, kjer se lahko tudi okopamo v morju. Po počitku nadaljujemo s povratkom in zaključimo v Kraju, kjer nas čaka večerja.

 

 

 

V nedeljo (neobvezno) bomo osvojili najvišji vrh otoka Ugljan, trdnjava Sv. Mihovil 288 nmv, ki je med planinci in kolesarji zelo priljubljena izletniška točka. Z odhodom ob 8.00 uri se bomo po glavni cesti podali proti Preku na otoku Ugljan osvojili omenjen vrh, si napasli oči z razgledi, naredili še kakšno fotografijo, se spustili proti morju in se ob obali vrnili nazaj v Kraj, kjer naš čaka kosilo in povratek domov.

 

 

 

Skupno bomo prekolesarili 110km, lahko pa izberete le sobotni del in uživate v nedeljo na plaži.

 

 

 

 

 

 

 

 

KOLESARSKI VZPON NA AREH

 

 

V okviru Športnega vikenda Ruš in Pokala vzponov z gorskimi kolesi

 

 

Dne 16. junij 2018 ob 10.00 uri bo potekal Kolesarski vzpon na Areh s startom izpred Kmetijske zadruge Ruše. Zbor je na dvorišču kmetijske zadruge Ruše (Trg vstaje 4) od 9.00 do 10.00 ure,  kjer vsak udeleženec izpolni prijavnico in podpiše izjavo o upoštevanju cestno prometnih predpisov in uporabo zaščitne čelade.

 

Kolesarje bosta spremljala 2 vozila (kombija), pred prvim in za zadnji kolesarjem, katera bosta opremljena z oranžno rotacijsko lučjo.

 

13 km dolga srednje zahtevna pot poteka delno po asfaltni in delno po makadamski cesti in poteka mimo odcepa za Dobnikov križ, mimo odcepa za Šarhovo kmetijo do Zrncove hruške. Nadaljujemo proti Martnici, mimo Ciproševaga odcepa, preko Apnice do Glažute. Od tam pa po cesti katera vijugasto prečka smučišče Ruška, po kateri prispemo na cilj pod hotelom Areh.

 

Podelitev priznanj in žrebanje nagrad bo na cilju v Ski&Bike Bajti na Arehu.

 

Višinska razlika od starta do cilja je 940 n.m.v.

 

Pot bo označena z lesenimi  tablami na katerih bo označena smer poti in bodo postavljene na vidnih mestih. Popolne ali delne cestne zapore ni, zato morajo kolesarji upoštevati cestno prometne predpise.

 

PRIJAVNINE NI (lahko pa je prostovoljni prispevek)!!!  

 

INFO in prijave; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 041/644932

 


 

 

IMG_3553.jpg                        MERJASEC ENDURO RUŠE  17.6.2018

 

                        Razpis: http://www.sloenduro.com/merjasec-enduro-ruse/

                                                                                                       

 


V nedeljo 17. 6. 2018 nas čaka spektakel imenovan Merjasec enduro Ruše, ki je novejša oblika gorsko kolesarske dirke, kjer se tekmovalci spustijo in vozijo na čas, vzpone pa morajo premagati v določenem časovnem limitu. Je oblika etapne dirke, kjer zmaga tekmovalec z najnižjim časovnim seštevkom. Gre za množično obliko endura, saj so vse etape v enem dnevu, kar pritegne tudi večjo množici ljudi. Mednarodnega tekmovanja se bo predvidoma udeležilo več kot 100 tekmovalcev, tudi iz vseh 4 sosednjih držav. Start dirke je ob 13. uri na smučišču Pisker na Arehu. Tekmovanje bo potekalo na treh različnih trasah na relaciji od Areha do Ruš. Gledalci in navijači si bodo lahko ogledali tekmovanje med drugim tudi pri gostinskih objektih z vso ponudbo, saj je start izpred Ski&bike bajte in poteka mimo terase Cojzarice na smučišču Pisker in se konča na letnem odru, oziroma v Športnem parku Ruše.

Program tekmovanja

8.00 – 10.00: Registracije in prevzem štartnih številk v Športnem parku Ruše

8.00 - 10.00: Prosti trening

10.30: »shuttle« ali prevoz kolesarjev od Ruš do Glažute

13.00: Predviden štart prve etape

16.30: Predviden prihod zadnjega tekmovalca v cilj

17.00: Razglasitev rezultatov in podelitev nagrad v Športnem parku Ruše 

 

 

 

Plavanje

Pikniki

 

Rojstni dan na bazenu